Rank a Brand

Hoe duurzaam is je favoriete merk?

Voor Merken

Wat we doen

Rank a Brand is een onafhankelijke merkenvergelijkingssite voor en door consumenten. Wij beoordelen en vergelijken consumentenmerken in diverse sectoren op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid en gebruikt dit om consumenten, publiek en media te informeren en adviseren. Rank a Brand stimuleert consumenten en merken om verantwoordelijk, duurzaam en eerlijk te handelen, direct en via publiciteit en social media. We stimuleren concurrentie tussen merken op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ons standpunt is dat merken aan de consumenten moeten laten zien dat ze daadwerkelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleid hebben geïmplementeerd. Het merk heeft de verantwoordelijkheid om dit aan te tonen en hierover transparant te zijn. Daarom gebruiken we alleen openbare informatie. Het is dus cruciaal voor merken om alle relevante informatie te publiceren op hun website of in een openbaar MVO- of duurzaamheidsverslag. Zie wat we doen en hoe we werken.

Verzoek voor ranking

Om onafhankelijk en objectief te blijven accepteren we geen financiering van merkenhouders. Als uw merk nog niet is beoordeeld, kunt u een verzoek sturen naar contact@rankabrand.com. We zullen dan uw merk online zetten als ‘nog niet beoordeeld’. Consumenten kunnen dan doneren om het merk te laten onderzoeken. Zodra er voldoende financiering is ontvangen starten wij het ranking proces, wat ongeveer 2 tot 3 maanden zal duren.

We doen ook rankings op eigen initiatief, of op verzoek van NGO’s, brancheorganisaties of andere geïnteresseerde partijen, behalve merkhouders.

Voordat we onze rankings publiceren sturen we door voorlopige resultaten naar het merk ter verificatie.

Rapporten

Zodra de ranking van een merk definitief is wordt het gepubliceerd op onze website en app. Voor ieder merk kun je als je naar beneden scrolt op onze website zien welke criteria we hebben gebruikt, of het merk aan die criteria voldoet en waar we dat op gebaseerd hebben. Zo zijn onze beoordelingen volledig transparant.

Merken die we hebben beoordeeld kunnen een aanvullend rapport kopen met nadere informatie over onze beoordeling en suggesties hoe de ranking kan worden verbeterd, op basis van onze criteria, de beoordeling van uw merk en goede voorbeelden. Als u meer informatie wilt hierover, of als u andere vragen heeft, stuur dan een mail naar contact@rankabrand.com.